Дизайна в градината

Как да подредим своята градина е въпрос на вкус и време. Така както обзавеждаме дома си и избираме мебели по същият начин избираме и как да изглежда нашата градина. Дали тя ще бъде преливаща от цветя и напомняща за дивата природа или тя ще бъде минималистична и изпъната по конец - това зависи изцяло от личните предпочитания.

Но има една особеност в дизайна на градините. За разлика от дизайна на дома, който остава относително непроменяем то в градината всичко се определя от една основна думичка и тя е "промяна". Градината постоянно се променя и това е част от нейният чар. Някои растения стават по-големи и завземат повече площ от тази, която сме им предвидили, а други не успяват да се развият достатъчно добре и линеят. Вашата градина е жива и постояно променя вида си. Днес цъфтят пролетните луковични, а утре розите.

Когато работите над дизайна във вашата градина опитвайте да предвидите кое растение колко бързо се развива, какви са неговите навици, как да овладеете онези, които са прекалено силни и как да помогнете на онези, които не са попаднали на най-точното място. Останалото е въпрос на предпочитание и веднъж щом овладеете растенията и научите повече за техните навици можете да извадите най-доброто от тях и да създадете наистина красива градина.

Най-четени материали