Как да се преборим с мъха по пътеките на двора

Много често от северната страна на къщите ни излизат зелени петна, които се появяват в следствие на сянката, на северното изложение и влагата. Крайният резултат е зеленикав цимент, места, където е неприятно да стъпваме боси и като цяло гледка на неподдържана среда. Тук трябва да сложим една малка бележка, че понякога на определени места мъха може да стои красиво и да бъде оставен заради някакво естетическо решение, но това са в по-голямата си степен частни случаи.

За да премахнете мъха можете да използвате много средства и начини. Като цяло ако го покриете с найлон или хартия той ще умре, защото като всяко друго растение има нужда от слънчева светлина. Но много често в градините ни има вятър или се разхождат живтинки като котета и кучета, които е възможно да се заиграят с найлона. Много сериозен начин да го премахнете са специализираните препарати за мъх, които сте използвали вътре в къщата си. Към тях трябва да добавим повечето препарати за почистване на вашият дом, на вашата баня и кухня, защото те са много силни и мъха няма да може да оцелее ако го напръскате с тях.

Един от по-екологичните начини за премахване на тези зелени петна от бетона е да бъдат напръскани със сок от лимон. Така не вкарвате в средата химикали и получавате желаният резултат за същото време. Необходимо е да изтискате сок от лимон, да го сложите в пръскачка и да напръскате наченките на мъх. Той ще залинее и плочника ще се изчисти. Вече няма да ви е неприятно да стъпвате боси на това място и пътеките ви ще станат по-приватливи.

Най-четени материали