Стойността на хубавата градина

Хубавата градина може да бъде оценена най-вече по доброто настроение което ви създава, когато се разхождате в нея, когато полагате грижи да стане още по-красива и най-вече, когато просто се отпуснете и се наслаждавате на красотата и свежестта й. Един час прекаран в една хубава градина може да намали удара от тежките ежедневни мисли, да ви успокои, да намали стреса и да ви накара да се чувствата щастливи, защото досега с природата действа освежаващо. Има изследвания, които доказват, че зеленият цвят въздейства успокояващо на хората.

Освен това една добре подредена и поддържана градина премахва усещането за хаос. Едно е да отидете на вилата и всичко да е потънало в бурени, които не разкрасяват по никакъв начин живота ви и съвсем друго е да попаднете в в едно кътче от рая, където всяко растение точно там, където сте го искали. Хубавата градина кара дори по-обикновени къщи да изглеждат лъснати и подредени. Факт е, че и най-красивата къща поставена посредата на една градинска бъркотия няма да изглежда толкова добре колкото една по-обикновена къща поставена насред вашата представа за идеалната градина.

Поради тази причина хубавите градини повишават с около 7% стойността на един имот. Добре поддържаните градини показват, че и къщите са добре поддържани, средата като цяло е поддържана и обещават по-добър и приятен престой в този нов дом. Освен това там където всички хора се стремят да създават красиви градини стойността на имотите в близост също се повишава, защото цялата околна среда е красива и приятна за обитаване.

Най-четени материали