Няколко вида декоративни треви

Има голямо разнообразие от декоративни треви, които се използват за акцент или за фон в една добре подредена градина. Най-често те се разпространяват и разрастват бързо и е необходимо от време на време да бъдат ограничавани до размера заета площ, който ви се струва най-приемлив и подходящ за вашите градински композиции.

Тревите варират по цвят и височина като могат да се открият както миниатюрни така и доста високи треви. Някои ниски сортове са много подходящи за алпинеуми и се вписват добре в композиции от седуми и други почвопокривни растения. Такова растение е Акорус Граминеус, който държи височина от около 10 - 15 см. Когато се садят на преден план тези ниски треви дават възможност да се вижда задния план от по-високи растения.

Съществуват треви, които достигат височина от около метър. Те са подходящи за ъглови пространства, акцентни позиции насред добре окосена ливада и могат да придадат много чар на една градина. Сребърна трева Фаларис е сред тези треви и определено стои много вълнуващо когато около нея е почистено от бурени и не се бие с друго по-голямо растение. За нея е добре да знаете, че туфата й нараства много бързо и за няколко години може да обхване повече площ от тази, която сте й предвидили. Хубаво е да я ограничавате чрез изкореняване.

Най-четени материали