Поправяне на дупки в тревата

Тревните площи обикновено обхващат големи части от градината - една част силно осветена от слънчева светлина а други части в сянката на дърво. Сянката обикновено води до по-слабо развитие на тревата и ако искате да компенсирате ефекта можете да опитате по-богато поливане на тази зона. Това е едно от възможните решения и трябва да се внимава да не се прекали, защото това може да доведе до обратен ефект.

Друг начин да сгъстите тревата е да направите повторно засипване със семена, което ще доведе до значително по-добър резултат от този, който се е получил с първото сеене. Това презасяване можете да повтаряте докато получите гъстотата, която ви харесва.

Ако оголеното място е на слънчева позиция е възможно да се дължи на не достатъчно влага. Такива петна са видими особено след косене. Необходимо е да поливате по-интензивно и също можете да хвърлите повторно семена за да се сгъстят стръковете на тревата.

Оголването на петна в тревните площи понякога се дължи на детелини, глухарчета, парички и други растения, които се опитват да завземат пространството на тревата. Най-първите решения обикновено са свързани с внимателно почистване на тревата от тези растения чрез изкореняване. Ако те не са прекалено много е възможно на няколко пъти да изкорените по-голямата част от тях. Но ако са нарастнали прекалено и при косене оголват почвата трябва да помислите над други две възможности. Едната е да опитате да ги третирате с препарати, а другата е да засипете върху тях малко пръст и отново да хвърлите семе.

За привържениците на екологичен живот вторият начин е предпочитан, защото се избягва употребата на химикали. Което е добре за природата, но е необходимо да се приложи няколко пъти засипване с нови семена от сорта трева, който сте избрали, за да може гъстотата й да повлияе на нежеланите растения задушаващо. Концепцията е, че колкото и да са силни не биха могли да се справят с трева, която е твърде гъста и тя накрая ще надделее.

За съжаление при този метод е възможно да се появят неравности в терена, който вероятно сте заравнили добре с първото садене на тревата, но от друга страна неравности се появяват и всеки път, когато къртица мине през градината ви. Това може да се поправи с валяк, който регулярно да прекарвате по тревата и така да заравнявате до колкото е възможно терена. И също така е възможно някои от по-упоритите растения да останат - тях можете да остраните като ги изскубете.

Най-четени материали