Птиците създават настроение

Едно от най-приятните неща, когато отидем на почивка сред природата са гласовете на птиците, които не спират да чуролкат. Приятно ни е да се питаме дали това е славей, дали тези врабчета се карат или тази песен е ня накоя птичка, която не познаваме.

Много често когато седнете в своята градина на вилата чувате как в короните на дърветата има неспирна игра на звуците. И това създава много настроение, защото в градовете все по-рядко чуваме такива интересни песни на птиците. Напълно възможно е да приютите семейство лястовици или дори врабчета, които ще свият гнездо под козирката на покрива ви. Колко мило е това, че искат да се приютят във вашият дом. Ако не го направят точно над вратата дори няма да ви пречат, но ще създават много настроение като постоянно отлитат и кацат в гнездото си.

Ако не дойдат сами можете да ги поканите като сложите хранилки за птици и дори къщички. Ако вашата идея им се стори симпатична ще се сдобиете със семейство птици за съсед в собствената ви градина - те са трудолюбиви, не създават проблеми и са много интересни. За една троха хляб могат да се изтъркалят в тревата в шумен двубой и след това да продължат да си играят все едно нищо не е било.

Най-четени материали