Декорации с камъчета

Декорация за градината и дома можете да си направите от всякакви материали. Безспорно онези от тях, които взимате от природата са много подходящи за градината, защото се вписват добре сред растенията. Много ефектни могат да бъдат камъните като това как ще ги поставите в градината може да бъде много разнообразно решено. Един от начините е да ги налепите на плоска повърхност и затова днес се спираме на него.

Можете да вземете плосък камък за основа и да излезете на приятна разходка покрай някоя река. Там ще намерите камъчета в разнообразни цветове и форми, които като се измият добре са прекрасни за мозайки. Едни от най-хубавите и подходящи камъчета са морските, защото са плоски и имат приятно загладен вид. Лепят се лесно и с тях се постига определен овален ефект. Ако нямате възможност да си съберете такива можете и да си ги купите. В днешно време всичко се продава.

Камъчетата могат да бъдат залепени със силни строителни лепила, но можете да постигнете същия ефект и като си забъркате малко теракол. Има два по-основни начина да положите теракола. Единият е да намажете поръхността и да редите отгоре, а другият е да мажете всяко камъче поотделно и да го полагате върху повърхността, която сте приготвили. Вторият начин е по-добър от гледна точка на това, че ви дава малко по-голяма свобода по отношение на времето заради стягането на теракола.

Сюжетите могат да бъдат най-разнообразни - от флорални мотиви като тази плоча тук до абстракции и свободни форми - въпрос на идея и цел. И най-важното е, че самата изработка е много приятна.

Най-четени материали