Венци със сухи цветя от полето

На тази снимка се вижда екстериорен венец, който е изработен със сухи клони и полски цветя. Основата е направена от дървесни клонки, които са оплетени и навити в кръг докато са били още меки. След като основата е изсъхнала и е станала стабилна се добавят събраните и изсушените стръкове. Понякога стръковете се обработват по-лесно ако са пресни и все още не са изсъхнали, но при някои растения е по-добре първо да ги оставите да изсъхнат за да се уверите, че няма да се разпаднат. Това важи най-много за тревите, които като изсъхнат може да се разкъсат и да опадат.

Екстериорните венци са много красива декорация в градината и могат да бъдат окачени както на външната врата така и на някоя стена на къщата и места, които посещавате особено често. Понякога не е необходимо да ги закачате, но можете да ги подпрете на перваза на прозорец и те ще освежат средата. Ако искате да имате такива венци през есента излезте на разходка по запустели поля - там има огромно разнообразие от красиви полски растения, тръни, треви и спорадично житни класове, макови семенници и други растения, които си струват усилието.

Ако сте испуснали есента винаги можете да си купите сухи цветя - има най-разнообразни и сухи растения за декорации и венци.

Най-четени материали