Декоративни повърхности от гипсово лепило

На пръв поглед когато говорим за градина и гипс веднага се заражда усещането, че това е нетраен материал за една градина. От една страна е така - в градината се полива много и водата може да нарани гипсови повърхности. Но тук има две неща, които можем да предвидим.
- да нанесем боя или лак, които да предпазват гипса от влагата
- да поставим гипсовите красоти на места, където няма толкова много влага и не попадат повече от няколко пръски вода

Тази плочка, която виждате е направена от гипсово лепило. То засъхва една идея по-бавно от обикновения гипс и ви дава малко повече време да поработите над повърхността. За получаване на релефите в плочката са използвани щипки от простор и пирони. След като плочката е изсъхнала напълно за оцветяването й са използвани акрилни бои, които се нанасят лесно, смесват се приятно и съхнат за минути. Ако някоя част не ви харесва веднага можете да я коригирате и освен това малко или много боята запечатва повърхността. Ако се опитате с нокът да раздраскате повърхността ще успеете да свалите боята - затова е необходимо да нанесете лак, който окончателно да запечата боята и да защити гипса от навлизането на влага и разронване при по-груб допир. Ще получите плочка, която изглежда като керамична и е създадена по ваш собствен вкус.

Можете да я използвате като самостоятелно пано закачено или залепено на определено място като акцент, но можете да си създадете десетки такива плочки и да облепите някоя стена, върху която не попада вода за да не поставяте труда си в риск. Въпреки, че са запечатани с лак подберете подходящо място, където може да пръсне малко вода, но това няма да е систематично. С такива ръчно изработени плочки можете да постигнете изумителни резултати. Като начална дебелина можете да предвидите един сантиметър - ако ви се струва твърде лесно чупливо задебелете докато получите здравина, която ви устройва.

Най-четени материали