Какво обичат растенията?

Растенията не са кулинарни маниаци, които всеки ден имат нужда от различно и разнообразно ястие - във вторник нещо с месо, в сряда повече зеленчуци, в четвъртък нещо богато на подправки. Не, растенията са доста скромни в своите изисквания. Те обичат водата, слънцето и хубавата почва. Ако им осигурите тези три неща градината ви ще се превърне в парченце от рая.

Отнема известно време и опит да свикнете колко вода трябва да им давате, каква пръст харесват и колко слънце им е необходимо за да растат здрави и силни. Те няма да могат да ви кажат дали им харесва или не дадена позиция, но със сигурност могат да ви го подскажат като не достигат най-добрият си вид.

Затова трябва да бъдете търпеливи - когато взимате едно растение от магазина не забравяйте, че то е преминало през тежки мигове на оцеляване на места, където може да не му е харесвало. Когато го въведете в градината почти задължително има период, в който то се адаптира и се наглася към новите условия. Ако се окаже, че не сте оцелили правилното място и то започне да линее - потърсете повече информация и не се отказвайте от задачата да му угодите. Ако успеете ще получите много щедра отплата за усилията си.

Най-четени материали