Коприва на балкона

Мисълта да докараш коприва на балкона си при положение, че има тонове коприва навсякъде, жули ужасно и повече е повод за радранение, е понякога иненадваща за някои хора. Но истината е, че е много вкусна, в нея има полезни вещества и ако не й давате възможност да прорасте или дори да хвърли семе и да се разсели по всичките ви саксии - копривата е чудесен избор за растение на балкона. Няколко стръка коприва в боба омекотяват вкуса и придават много допълнителен аромат. Една стандартна кашпа приблизително 40/15 сантиметра може да ви осигури коприва за едно ястие веднъж на две три седмици.

При всяко подрязване тя пуска нови стръкове, които са все така свежи и крехки. Ако по някаква причина я изпуснете и тя порасне прекалено можете да я отрежете на няколко сантиметра от пръстта и тя ще пусне нови пресни издънки. За съжаление не можете да се предпазите от това да ви опари ако минете покрай нея невнимателни - ако това не ви е по вкуса не я внасяйте в дома си. Но ако едно спорадично ожулване не ви притеснява - копривата се гледа лесно и дава нови стръкове постоянно.

Най-четени материали