Пресен лук на балкона

Има зеленчуци, които искат повече пространство и трудно се отглеждат на балкон. Но има и такива, които са много лесни, искат малко пръст и с минимален труд дават добър резултат.

Затова можете да пробвате с най-лесните като лука и чесъна, например. Лука може да порасне и без пръст, но когато е поставен само във вода не дава най-доброто от себе си. Шепа пръст е предостатъчна да си отгледате няколко връзки пресен лук за салати. Необходимо е да си купите арпаджик на малки глави и да го мушнете един до друг през сантиметър разстояние в една недълбока саксия. Само след две седмици през лятото ще имате най-свежия и ароматен лук, който някога сте яли. Веднага щом се освободи зона в саксията можете да запълните с нови лукчета и така до края на лятото можете да имате пресен зелен лук за салата.

По съвсем същия начин се отглеждат и пресните стръкове чесън. Раздробявате главата чесън и мушкате по същият начин скилидка до скилидка през около сантиметър. След две седмици гостите ви ще питат от къде имате толкова крехък пресен чесън и при това с толкова силен аромат.  0.60 квадратни метра осигурават по десет стръка пресен лук на ден. Останалото е само поливане.

Най-четени материали