Тученица на терасата

Наричат я "Лечител на 101 болести", определят я като едно от най-ценните растения, които можем да добавим към храната си и за по-весело тя расте като бурен в почти всички дворове. По-приятното е, че можете да я гледате дори на терасата си, защото тя не е никак претенциозно растение. Достатъчно е да захванете едно коренче в някоя от саксиите и тя бързо ще се разпространи във всички съдове, в които гледате цветя на терасата си.
Единственият случай, в който сме я виждали да се съпротивлява е, когато до нея бъдат насадени алпийски рози. По някаква причина алпийските рози я подтискат и тя не желае да расте, стои ситна, едва покълнала и не може да се развие нормално.
По отношение на поливането също не е капризна, макар, че ако й давате редовно вода и има директно слънце расте много по-добре отколкото ако я оставите да се оправя сама. Вкуса й е приятен, неангажиращ и е крехка при дъвчене като в този смисъл е идеална като добавка или основа за салати. А за полезните й качества можете да прочетете купища материали навсякъде в интернет.

Най-четени материали