Мозайките в градината


Мозайките са наистина уникална и оригинална част от градината и внасят много атракция и настроение, когато  ги поставите като акцент било върху маси, стени или по целите пътеки. Понякога градината има нужда само от един акцент като картина на оградата или декорация върху масичката, на която си пиете кафето. Но бихте могли да направите толкова много и толкова уникални декорации с мозайките, че градината да се превърне не само в място за отдих, но и за забавление.

Все повече имаме нужда да отделим време на себе си и на хората, които обичаме. А приложни техники като мозайката ни карат да релаксираме по един специфичен начин. Докато планираш, редиш, лепиш и рисуваш с тези малки сегменти остават по-ведрите и красиви мисли. Ако нещо ни е натоварило мисълта за това нещо се стопява като дим във въздуха и всичките ни сетива се отпускат. Наслаждаваме се най-откровено  и на цветовете и на рисунъка докато го създаваме. Вярно е, че мозайките винаги са били слабост на много хора и затова често предизвикват такова възхищение и наслада.

Понякога ги изработваме от събрани камъчета, миди и ръпанчета, но можем да използваме и специални мозаечни сегменти, които са подходящи за екстериори като керамичните мозайки и колкото е по-богата палитрата с цветова толкова по-голяма свобода имаме в създаването на рисунъка. Тук можете да откриете мозайки, които са подходящи за създаване на пана за стената, маси и декорации върху разнообразни предмети. По-ситните сегменти ви дават възможност да изработвате мозайки с по-фин детайл на рисунъка - лица, мотиви със специфичен характер и ако в цветовата гама има телесни тонове е особено ценно, защото това ще ви отвори много възможности.
Освен върху масите и стените можете да наредите мозайки и върху вази, делви и други предмети, които чувствате, че ще стоят красиво.
http://kadifecraft.com/category/399/keramichni-mozayki.html

Най-четени материали